Μουσικοθεραπεία

«ένας άλλος τρόπος βελτίωσης της υγείας μας»

Έναρξη Σεμιναρίου α.18/07/2024

Έναρξη Σεμιναρίου β. 10/09/2024

Διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική

Μέθοδος διδασκαλίας

Σύγχρονη εξ αποστάσεως κατάρτιση

Εισαγωγή

Η μουσική πάντα έφερνε τους ανθρώπους σε επαφή με τα συναισθήματά τους. Η μουσικοθεραπεία, ως επιστημονικά τεκμηριωμένη παρέμβαση, χρησιμοποιεί αρχικά αυτή τη σύνδεση για να υποστηρίξει, εκτός των άλλων, τη συναισθηματική ευεξία και να βοηθήσει στην ανάπτυξη και βελτίωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης.

Παράλληλα, μέσω της μουσικοθεραπείας έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε άμεσα τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου πετυχαίνοντας την ανάπτυξη και βελτίωση των σωματικών, γνωστικών, κοινωνικών, και συμπεριφορικών μας δεξιοτήτων τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Η μουσικοθεραπεία εφαρμόζεται, σε όλες τις ηλικίες, από νεογνά μέχρι και υπερήλικες και για πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Ανακαλύψτε τις δυνατότητες της μουσικοθεραπείας και ελάτε να μάθετε πώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη μουσική για να βοηθήσετε τον εαυτό σας και τους δικούς σας ανθρώπους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς της ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, μουσικούς, σπουδαστές, αλλά και σε όλους εκείνους, που επιθυμούν να γνωρίσουν τις ευεργετικές επιδράσεις της μουσικοθεραπείας.

*Δεν είναι απαραίτητη η γνώση μουσικού οργάνου

Στόχος Προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι να παρουσιάσει με τον πλέον διαδραστικό τρόπο μέσα από εξ αποστάσεως παρακολούθηση τις Βασικές Μουσικοθεραπευτικές Προσεγγίσεις, καθώς και την επιδραστικότητα τους στην καθημερινή μας ζωή

Δομή προγράμματος

Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 επιμέρους συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η καθεμία.

1. Μουσικοθεραπεία, μια αέναη θεραπεία

2. Μουσικοθεραπεία και εγκέφαλος

3. Σωματική μουσικοθεραπεία

4. Μουσικοθεραπευτικές προσεγγίσεις

5. Μουσικοθεραπεία και τεχνολογία

6. Μουσικοθεραπεία στην πράξη για τον καθένα

Εισηγητής

Παναγιωτόπουλος Γιώργος

Διπλωματούχος πιανίστας, Ωδείο Athenaeum – Μουσικοθεραπευτής / Ηχοθεραπευτής, με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική μουσικοθεραπεία στο πανεπιστήμιο Artez της Ολλανδίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Ψυχολογίας (London Metropolitan University, U.K.) με κατεύθυνση την συμβουλευτική (Γνωσιακή – Συμπεριφορική ψυχολογία).

Παράλληλα με τις μουσικοθεραπευτικές συνεδρίες που εφαρμόζει σε παιδιά και ενήλικες ασχολείται και με την θεραπευτική επίδραση του ήχου μέσα από την προσέγγιση του Πυθαγόρα και του Ιπποκράτη.

Είναι πιστοποιημένος στην Νευρολογική μουσικοθεραπεία από το Robert F. Unkefer Academy of Neurologic Music Therapy (NMT), απο το Louis Armstrong Center for Music and Medicine (Ν.Υορκ), απο Diet Praxis NMTA Athens, με θέμα την Πυθαγόρεια Ιδιοσυγκρασιακή Ανάλυση και στο Διαγνωστικό Κέντρο Παιδοψυχολογίας για την ελλειμματική προσοχή και την δυσλεξία.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος >> 12 ώρες

Γλώσσα διδασκαλίας >> Ελληνική

Μέθοδος διδασκαλίας >> Σύγχρονη εξ αποστάσεως κατάρτιση

Παροχή επιμορφωτικού υλικού

Βεβαίωση παρακολούθησης (δυνατότητα πιστοποίησης)

Κόστος σεμιναρίου >> 110 ευρώ

*Ειδικές τιμές σε φοιτητές, ανέργους, ΑμΕΑ, μέλη πολύτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών κλπ.

  • Καρύτση 1, Σύνταγμα, 105 61, Αθήνα

  • +30 210 3243222

  • diaviou@citystudies.gr

Αίτηση Εγγραφής

Τρόποι Πληρωμής

Το ποσό του σεμιναρίου μπορεί να κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του φορέα μας με τους εξής τρόπους:

  • Μέσω e-banking
  • Με κατάθεση σε φυσικό κατάστημα τραπέζης
  • Στις εγκαταστάσεις μας, Καρύτση 1, Σύνταγμα, 10561, Αθήνα

Ως αιτιολογία θα πρέπει να αναγράψετε το ονοματεπώνυμό σας και να μας αποστείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης με e-mail στο diaviou@citystudies.gr.

Πριν προχωρήσετε στη πληρωμή, συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής στο σεμινάριο εδώ.

Στοιχεία Τράπεζας

EuroBank

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: CITY U ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

IBAN: GR0202602400000390201098595

* Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, σε περίπτωση πληρωμής μέσω e-banking ή πληρωμής από διαφορετική τράπεζα, τα έξοδα τράπεζας (OUR) επιβαρύνουν εξολοκλήρου τον πελάτη.

Social Media